Stichting Sociaal Cultureel Werk Burgum - Glinstra State

Interview Rinske

Ik ben Rinske Kootstra, geboren en getogen Fries. Woonachtig in het mooie Bakkeveen. Samenwonend en moeder van een zoon en een dochter. Als ik mij zelf zou moeten omschrijven dan passen de woorden open, eerlijk en samenwerkingsgericht goed bij mij. 

Waar je mij wakker voor kan maken is een stukje witbrood met een dikke laag roomboter met pure hagelslag. Een quilty pleasure zeg maar. Daarnaast zou ik wel wat creatiever willen zijn als ik een gave zou mogen uitkiezen.
Mij wordt wel eens gevraagd wat de feitelijke inhoud van de functie van Sociaal Culturele werkster is. Mijn antwoord is dan: sociaal cultureel werk is erop gericht om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving, mensen het gevoel geven dat ze er toe doen. Het stimuleren van vrijwilligerswerk en het ondersteunen van de vrijwilligers.

Ik doe dit al een aantal jaren en de leukste herinneringen hiervan zijn dat mensen mij terloops aanspreken en vertellen hoe belangrijk mijn werk voor hun destijds is geweest. 

Ik werk vanaf augustus 2020 voor de eerder genoemde stichting. Ik doe dit 4 dagen in de week en start natuurlijk de dag met koffie en bespreek met Jippe welke activiteiten / werkzaamheden we gaan oppakken. Vervolgens zet ik de pc aan en doe de administratie. Ook zorg ik ervoor dat het oude archief wordt opgeruimd en de nodige ondersteuning lever aan de stagiaires voor het begeleiden van o.a. kinderwerk. Daarnaast probeer ik nu met zoveel mogelijk mensen kennis te maken ook al is dat in deze coronatijd niet zo eenvoudig.

Jullie hebben nu een beetje met mij kennis kunnen maken. 
Waar ik mee wil afsluiten is mijn levensmotto:  ‘als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan’. 
Ik hoop dat er dit jaar weer veel meer kan en zie jullie dan graag t.z.t. in Glinstra State om elkaar te ontmoeten. 

Tot dan! 
Rinske

Postadres

Schoolstraat 83
9251 EB  Burgum

Bezoekadres

Freerk Bosgraafstraat 18
9251 CT  Burgum

Tel.: 0511 46 90 60

Copyright © - St. SCW Burgum "Glinstra State" - Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer - Privacyverklaring - Credits
Webdesign + hosting
Eos Multimedia - Burgum