Stichting Sociaal Cultureel Werk Burgum - Glinstra State

Bridgeclub Burgum

Altijd al willen bridgen?

Bridge is een denksport en het houd je hersenen daarom lenig en soepel. Het is een spel dat over de hele wereld wordt gespeeld en net als bij veel andere sporten zijn de regels overal hetzelfde.
In Nederland werd omstreeks 1930 begonnen met bridge. Aanvankelijk was het een kaartspel dat vooral in de hogere kringen werd gespeeld.
In de jaren zestig en zeventig werd bridge een echt populaire sport en deden de bridgers in spijkerbroek hun intrede. Momenteel is bridge een sport voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. In cijfers gevat: In Nederland zijn meer dan 1000 clubs aangesloten bij de NBB (Nederlandse Bridge Bond) die meer dan 100.000 leden telt.
Als je nu leert bridgen heb je daar de rest van je leven plezier van, tot op hoge leeftijd kun je het edele bridgespel beoefenen.

Begin daarom nu met leren bridgen

Op woensdagavond 13 oktober start het onderdeel bieden van een beginnerscursus, die door de Bergumer Bridge Club wordt georganiseerd. Dit onderdeel van de beginnerscursus is vooral geschikt voor klaverjassers of andere kaarters. De cursus wordt gegeven door Hans van Woerden, voorzitter van de BBC en gediplomeerd bridgeleraar van de Nederlandse Bridge Bond. De duur van de cursus beslaat 6 lessen op woensdagavonden.

De kosten zijn € 30.- per persoon, inclusief het leerboek “Start met Bridge” de officiële bridgecursus van de NBB.
Aanmelden kan bij Hans van Woerden, 0511-842363 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bridge

Postadres

Schoolstraat 83
9251 EB  Burgum

Bezoekadres

Freerk Bosgraafstraat 18
9251 CT  Burgum

Tel.: 0511 46 90 60

Copyright © - St. SCW Burgum "Glinstra State" - Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer - Privacyverklaring - Credits
Webdesign + hosting
Eos Multimedia - Burgum