Auti Kafé

activi creaIn het Auti Kafé wordt regelmatig een avond georganiseerd voor jongeren met autisme (ASS) tussen de 13 en 25 jaar. Gezellig uitgaan om anderen te ontmoeten, te dansen, spelletjes te doen, te kletsen, muziek te luisteren, een drankje te drinken of gewoon te chillen. Bij het Auti Kafé kan dit in een rustige omgeving en mág je mee doen aan activiteiten, maar het hoeft niet! 

Over de avond
Het Auti Kafé is bedoeld om op een veilige, rustige manier contacten te kunnen leggen met elkaar. Het is soms best eng of moeilijk om dat te doen, daarom zitten deze avonden zo in elkaar dat iedereen op zijn of haar eigen tempo mee kan doen. We starten meestal met een kennismakingsactiviteit waaraan je mee mag doen (nier verplicht dus). Je kunt bordspelletjes spelen zoals Monopoly, er wordt een quiz gehouden waar je in kleine groepjes samenwerkt en er is ook nog een disco. Verder is er natuurlijk genoeg drinken en zelfs bier voor iedereen die oud genoeg is. De muziek staat niet te hard en er zijn niet teveel flitsende lichten zodat het ook niet al te druk voor iedereen wordt. 
Als je liever wilt toekijken en afwachten tot iemand misschien op jou afstapt, is dat ook goed. Vind je het eng om alleen te gaan? De eerste keer mag je iemand meenemen, zoals een broer(tje), zus(je), een vriend of vriendin, diegene moet natuurlijk wel ook entree betalen. 

Het Kafé is wel bedoeld voor jongeren, dus ouders of volwassen begeleiders mogen er niet bij zijn. Ouders kunnen beneden wel wachten en ondertussen iets drinken, dus je kunt ook altijd weg wanneer je wilt als het je bijvoorbeeld allemaal teveel wordt.

Organisatie
Het Auti Kafé wordt georganiseerd door vrijwilligers die 'iets hebben' met mensen met autisme. Omdat ze ouders, broer of zus zijn, vanwege studie of gewoon interesse. Dit team is een onderdeel van Stichting AKT-diel. Wij doen dit samen met de Stichting voor Sociaal Cultureel Werk Burgum (SCW Burgum) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Op de avond zijn we aanwezig als vrijwilligers en dus niet als professionele hulpverleners. 

Data voorjaar 2020
25 januari,  29 februari, 25 april, 30 mei en zaterdag 27 juni
Aanvang elke zaterdag: 20.00 uur
Entree: € 5,00
Locatie: 2de verdieping Glinstra State
Meer info: www.auticafe.nl 
Contact: Kirsten Adema 
Tel.: 06 20005031 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 Postadres

Schoolstraat 83
9251 EB  Burgum

Bezoekadres

Freerk Bosgraafstraat 18
9251 CT  Burgum

Tel.: 0511 46 90 60

Copyright © 2019 - St. SCW Burgum "Glinstra State" - Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer - Privacyverklaring - Credits
Webdesign + hosting
Eos Multimedia - Burgum