Auti Kafé

activi creaEen avond uit voor jongeren met autisme (ASS) tussen de 13 en 25 jaar. Gezellig uitgaan om anderen te ontmoeten, te dansen, spelletjes te doen, te kletsen, muziek te luisteren, een drankje te drinken of gewoon te chillen.
 
Voor jongeren met autisme is uitgaan niet vanzelfsprekend. Doordat zij moeite hebben met het maken van sociaal contact en/of een overdaad aan prikkels door veel geluid, licht en harde muziek is uitgaan soms zo lastig, dat ze liever thuis achter de computer blijven zitten. Omdat ook deze jongeren behoefte hebben aan sociaal contact, startte het Auti Kafé met het aanbieden van een rustigere, veilige uitgaansgelegenheid speciaal voor hen. In december 2018 zijn we gestart met het Auti Kafé en de belangstelling was toen zeer bemoedigend. Reden dus om in het voorjaar van 2019 het Auti Kafé nog drie keer te organiseren.

Op basis van de positieve ervaringen hiermee is besloten om vanaf het nieuwe seizoen elke laatste zaterdag van de maand een Auti Kafé te houden. De eerstvolgende keer is op zaterdag 28 september om 20.00 uur in Glinstra State. Het Auti Kafé is een ouderinitiatief in samenwerking met Stichting voor Sociaal Cultureel Werk Burgum (SCW Burgum) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Postadres

Schoolstraat 83
9251 EB  Burgum

Bezoekadres

Freerk Bosgraafstraat 18
9251 CT  Burgum

Tel.: 0511 46 90 60

Copyright © 2019 - St. SCW Burgum "Glinstra State" - Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer - Privacyverklaring - Credits
Webdesign + hosting
Eos Multimedia - Burgum