Nieuws

Maandag 12 september 2022

Ochtend
10.15 – 12.00 Buurtkamer 
 De Buurtkamer organiseert een High tea. Opgave voor 7 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-39738222debuurtkamer1

Middag
13.30 - 17.00  Biljarten (doen/kijken)
De biljartclub organiseert een drieband biljarttoernooi. Je hoeft geen lid te zijn van een club dus het is voor iedereen. Opgave voor 7 september.


Biljart2021

15.00 - 15.30  Open les stoelyoga
Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden en mag zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt. Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel, het maakt niet uit!

16.00 - 16.30 Open les yoga op de mat   


Avond
19.00 Optreden drumband Drumband De Marko’s 
De Marko’s repeteren elke maandag in Glinstra state. Veel mensen uit Burgum en omstreken kennen Drumband de Marko’s. Dit is een enthousiaste drumband met Twirling en Color Guardgroepen die regelmatig optredens verzorgen in de regio en daarbuiten. Elke maandavond oefenen de gevorderden van de drumband. In de wintermaanden speelt de groep samen in Glinstra State en ’s zomers oefent de drumband buiten op het figuurlopen. De Color Guards oefenen op donderdagmiddag vanaf 16.30 uur in Sporthal 't Heech in Noardburgum. De twirlers doen dit op vrijdagavond in Sporthal 't Heech in Noardburgum. De drumbandleden bespelen de snaredrum, lyra, bekkens, timbalen, basedrum, tamboerijn, sambaballen of claves. De muzieklessen worden binnen de vereniging gegeven. Ook het notenschrift hoeft niet beheerst te worden. Dit leer je bij De Marko's. Ook bij de Color Guard en twirlinggroepen worden alle oefeningen en het maatlopen aangeleerd, ook doen zij mee aan wedstrijden. De muzieklessen voor de drumbandleden worden, in goed overleg, op verschillende momenten gegeven. Iedereen vanaf 7 jaar kan zich opgeven bij de drumband. Voor ritme-lessen is het ook mogelijk om eerder te starten. Bij de Color Guard en twirling kun je al vanaf 5 jaar starten. Voor meer informatie kan worden gebeld naar De Marko's 06-41060676. Ook kan er gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Marko’s zijn meer dan een drumband. De drumband organiseert regelmatig activiteiten voor haar leden. Van bingo tot paasactiviteiten en van een disco tot uitstapjes. Ook is er een tweejaarlijks drumbandweekend. Ieder jaar zijn er twee bingo's en is er een spooktocht om de verenigingskas te spekken. De Marko's doen ook mee aan acties van de Poiesz en de Rabobank. Nieuwsgierig naar drumband de Marko’s, heb je altijd al in een drumband willen spelen? Kom het dan proberen tijdens een interactief optreden.


marko

20.00 - 22.00 Open studio (RTV/NOF)
In Glinstra State is de radiostudio van RTV/NOF gevestigd. Van hieruit worden verschillende radio-uitzendingen opgenomen en live uitgezonden. In de open week is er een mogelijkheid om live een uitzending bij te wonen.


rtvnof

Postadres

Schoolstraat 83
9251 EB  Burgum

Bezoekadres

Freerk Bosgraafstraat 18
9251 CT  Burgum

Tel.: 0511 46 90 60

Copyright © - St. SCW Burgum "Glinstra State" - Alle rechten voorbehouden.
Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring - Credits
Webdesign + hosting
Eos Multimedia - Burgum