Nieuws

The Haystack Hillbillies

LOGO HH 2021 page 001 

The Haystack Hillbillies, een nieuwe frisse band met een oud vertrouwd geluid! 

De muziekstijl van de Haystack Hillbillies wordt vaak omschreven als Rockabilly, Rockin’ Hillbilly of Hillbilly Boogie, en Traditional Country. En tegenwoordig ook steeds vaker als ‘Roots Americana’ en ‘Ameripolitan’. 

Hoewel er inmiddels een enkel zelf geschreven nummer op hun setlijst staat, zijn de Haystack Hillbillies vooral een tribute-coverband. Zij halen hun nummers uit de overweldigende muzikale schatkamers uit de jaren ’40 – ’50 - ’60 van o.a. SUN-records, Decca, RCA en Capitol Rocords. 

Behalve bekendere nummers van ‘hillbilly cats’ als Johnny Cash, Elvis en Carl Perkins staan ook de, voor het grotere publiek minder bekende, nummers van o.a. Hank Williams sr., Ernest Tubb en Johnny Horton op hun setlijst. Ook komen tijdens een optreden nummers van modernere bands en artiesten voorbij die door ook deze ‘vintage’ artiesten zijn beïnvloed, zoals Dwight Yoakam en BR5 49. 

Na het uiteenvallen van verschillende bands tijdens de Corona pandemie, vonden deze verschillende muzikanten uit Noord Nederland (letterlijk uit Friesland, Groningen én Drenthe!) elkaar. En ‘tussen de lockdowns van 2021 door’, kreeg de band zijn huidige samenstelling: 

Theunis Lourens, Lead vocals en gitaar 
Elvira van Poelgeest, Double bass
Alje Mulder, Drums en backing vocals 
Taco Snelten, Gitaar en backing vocals  

“Het fijne van Theunis als zanger is, dat hij vooral een heel eigen stemgeluid heeft, en dus niet op een andere zanger lijkt of iemand imiteert…” Taco Snelten 

Inloop vanaf 15:30 uur. Live van 16:00 - 19:00 uur.

Postadres

Schoolstraat 83
9251 EB  Burgum

Bezoekadres

Freerk Bosgraafstraat 18
9251 CT  Burgum

Tel.: 0511 46 90 60

Copyright © - St. SCW Burgum "Glinstra State" - Alle rechten voorbehouden.
Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring - Credits
Webdesign + hosting
Eos Multimedia - Burgum