Nieuws

Donderdag 14 september 2023

Middag
14.30 - 16.00 Kinderactiviteit voor groep 3-8  Stormbaan!!


stormbaan 7 groot


14.00 Maak kennis met Bridge
Vandaag organiseert de Bergumer Bridge Club in Glinstrastate een bijeenkomst om kennis te maken met bridge. Er is een korte en leuke demonstratie van bridge om alvast een indruk te krijgen. Maar je kunt ook meteen zelf aan de bridgetafel gaan zitten om met wat hulp het spelletje te spelen. Pas op: het spelletje werkt wel verslavend!! 

 bridge2023


Avond
vanaf 17:30 uur Filmdiner Elvis (2022)
Tijdens de openingsweek brengen wij in samenwerking met het Filmcafé Burgum de film ‘Elvis’ uit 2022. Dé grote ‘blockbuster’ van vorig jaar van regisseur Baz Luhrmann over het turbulente leven van één van de eerste en grootste supersterren die de wereld ooit gekend heeft.  

Wie Luhrmanns ‘Moulin Rouge!’ (2001) gezien heeft zal niet alleen enkele castleden herkennen, maar beslist ook zijn typische stijl. Luhrmann entertaint als geen ander, neemt je op hoog tempo vol energie mee door het leven van The King en geeft je nooit de kans om weg te dutten. We zien Elvis (Austin Butler) zoals we hem leerden kennen, een echte 'family man', gelovig, gul, met een innemend karakter en een nimmer falende dijk van een stem. Ook maken we kennis met de verteller, Elvis’ manager Colonel Tom Parker (Tom Hanks) die eigenlijk gewoon Dries van Kuijk heet en uit Breda komt. Net zoals in het werkelijke leven blijft de Colonel in de film een vaag en ongrijpbaar figuur. Hij wordt deels afgespiegeld als iemand die het goed voorheeft met Elvis en deels als slimme zakenman die voornamelijk uit is op eigen gewin, maar hij is en blijft de man die voor Elvis geweldige kansen zag en greep. Het publiek wordt geprikkeld na te denken over de vraag wat geleid heeft tot de dood van Elvis en anderen zoals hij: drugs, stress, uitbuiting van managers of is het zoals de Colonel oppert de liefde die zij voelen voor hun naasten en het publiek? Of ligt het nog dieper?

Een visueel feest en een wervelende ervaring
De editing is buitengewoon spectaculair met extreme zoom-ins en tollende overgangen, de camera lijkt wel gemonteerd op een achtbaan. Een bombastische set met indrukwekkende kleding kan natuurlijk niet uitblijven. Exorbitante elementen, kenmerkend voor de optredens van Elvis, worden dankbaar nog eens aangezet in de stijl van Luhrmann. 

Hoewel de stem en de soepele bewegingen van Elvis lastig te evenaren zijn, zet Austin Butler met overtuiging zijn beste beentje voor. Hij heeft zich tot in de puntjes verdiept in de zo herkenbare bewegingen van de ster. Een film over de King zonder muziek heeft weinig gewicht en dus zette Luhrmann en zijn team alle zeilen bij. Op stilistisch en thematisch passende wijze wordt muziek van toen tot nu, van Elvis zelf en van anderen, gemixt met vloeiende geluidsovergangen. 

Net als met alle biopics zullen de echte fans een aantal onnauwkeurigheden en onjuistheden ontdekken, maar deze doen geen afbreuk aan het verhaal. Voor de fans is er genoeg te genieten; voor degenen die zich niet in zijn oeuvre hebben verdiept, brengt de film een flitsende kennismaking. Wie nog geen fan is van Elvis Presley, zal het na deze film een beetje worden.

Filmdiner
Tijdens de openingsweek kunt u naast de film ook genieten van een heerlijk, bij het thema van de film passend buffet. De prijs voor film en buffet samen bedraagt € 25. Wilt u liever alleen naar de film, dan kan dat ook. U betaalt dan € 6 voor een kaartje. De kaartjes voor zowel het filmdiner als de film zelf zijn beperkt beschikbaar, dus wacht niet te lang met reserveren!  Opgave filmdiner: vanaf 8 sept. 12.00 uur t/m 12 september.

Het buffet is geopend vanaf 18.00 uur en de film start om 19.30 uur. Vanwege de lengte van de film, lassen wij om ca. 21.00 uur een pauze in van een half uur. De film eindigt om ca. 22.30 uur en an afloop is er natuurlijk nog voldoende gelegenheid om na te praten over ‘Elvis'.

 

elvis2022

Postadres

Schoolstraat 83
9251 EB  Burgum

Bezoekadres

Freerk Bosgraafstraat 18
9251 CT  Burgum

Tel.: 0511 46 90 60

Copyright © - St. SCW Burgum "Glinstra State" - Alle rechten voorbehouden.
Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring - Credits
Webdesign + hosting
Eos Multimedia - Burgum