Overige activiteiten

Ruilbibliotheek

In het café van Glinstra State is een ruilbibliotheek. Hier kunnen boeken worden “geruild”. Het is vergelijkbaar met de boekenkastjes die langs de weg staan. Regelmatig worden er nieuwe boeken toegevoegd. Ook Friese boeken en grote letterboeken. De bibliotheek wordt onderhouden door vrijwilligers. Zij zijn eens in de 14 dagen aanwezig.
De bibliotheek is open als Glinstra State open is.

Spingroep “de draaiende wielen”

Van wol een mooi draadje spinnen….
Op de oneven weken op vrijdag in het café van 10.00 – 12.00 uur.
Kosten €2,50 voor koffie/thee.

Cursus Spaans

Start op dinsdagavond 10 januari.
Tijd 20.00 – 21.00 uur. Kosten € 80,- 10 lessen. excl boek € 28,95

Cursus Engels

Een groepje enthousiaste, (licht) gevorderde cursisten zoekt medecursisten om in ontspannen sfeer Engels te spreken en te leren.

Start: 13 januari 
Tijd:   10.00 – 11.15 uur
Kosten: € 55,- excl. kopieën (of boek)
Informatie: Anneke Smits, docent. Tel.: 0511-424355

Biljarten

In Glinstra State is een prachtige biljartruimte met 3 biljarts. Hier kan vrij worden gebiljart middels de ouderwetse biljartklok, als de biljartclub er geen gebruik van maakt. (Ma., wo en vrij-morgen)

Filmcafé 

Op de laatste donderdag van de maand organiseert het filmcafé Burgum een film in Glinstra State. 
Kosten € 6,- per kaartje.

Schilderclub

Vanaf 10 januari elke maandagmiddag van 13.30- 16.00 uur. Kosten € 60,- voor 10 lessen. 

Auticafe

Elke laatste zaterdag van de maand van 20.00 – 22.30 uur. Voor jongeren met ASS tussen de 12 -25 jaar. Entree € 2,50

Edelsmeden

Vast clubje dames, maken gebruik van de zolderruimte. Betalen € 2,50 p.p. voor koffie en thee.

Yoga

Yogapraktijk Zeinstra (Ma)

Yoga Plus op de mat en op de stoel (stoelyoga)

Kenmerken: bewustwording, leren luisteren naar de grenzen en mogelijkheden van lichaam en geest; ontspanning, natuurlijk leren ademhalen in harmonie van lichaam, geest en gevoel; houding- en bewegingsverbetering, zoals het bevorderen van een krachtige en soepele wervelkolom en je  lichaam als een mooi geheel gaan ervaren. 

Yoga Plus: de plus staat voor de extra kennis van de oefentherapie Mensendieck die Jetske gebruikt binnen haar yogalessen, mensen met klachten en spanning kunnen zo ook verantwoord meedoen.

Yogalessen live (en livestream) in Glinstra State op de mat en op de stoel voor als je wat stijver bent. Ook online op een later tijdstip kan in dezelfde week de yogales gevolgd worden of afwisselend, de ene week live de andere week online.

Lestijden op maandag, yoga op de mat: 10.00 – 11.30, 17.30 – 18.30 en 19.00 – 20.00.
Stoelyoga: 13.30 – 14.30.
Tarieven: proefles € 5/€ 7,
10 lessenkaart € 120 / € 140. Lager tarief is mogelijk bij minimum inkomen.
Inschrijven bij Jetske Zeinstra: telefoon: 06-19358009 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Bridge

De Burgumer Bridgeclub heeft Glinstra State als thuisbasis. Op dinsdagavond en donderdagmiddag wordt er competitie gespeeld.
Daarnaast verzorgt de club bridgecursussen.

BRIDGE LEREN

Bridge is een bijzonder boeiend kaartspel, dat thuis of in verenigingsverband, door honderdduizenden mensen in Nederland wordt gespeeld. Het is een denksport voor jong en oud en het bijzondere is dat er vaak nieuwe sociale contacten ontstaan. De basisregels zijn eenvoudig te leren, maar het spel heeft een enorme diepgang. Bijna alle spelers leren het bridge door een cursus te volgen. Het is niet alleen gezellig, maar ook bewezen goed voor de hersenen!

Als je al een kaartspel kent, zoals bijvoorbeeld klaverjassen, dan ga je het bridge gemakkelijker leren en al snel merken dat de logische bieder en de handige kaarter de beste scores halen.

De cursisten kunnen doorstromen naar de Bergumer Bridge Club, waar op donderdagmiddag en op dinsdagavond competities gespeeld worden. Je kunt het spel ook spelen met elkaar of vrienden thuis, online op de computer, tijdens een gezellig toernooi of zelfs een bridgevakantie. Want als dit spel je gegrepen heeft laat het je niet zomaar weer los.

Heb je zin om bridge te leren? Volg dan de cursus Start met bridge, een unieke methode om spelenderwijs met bridge te beginnen.

Schaken

Schaakclub NEO is alweer een tijdje actief in Glinstra State.
Op de maandagavond is de clubavond, jeugdleden schaken van 18:30 tot 19:30 en de volwassenen starten om 19:45 uur.
Lijkt het je leuk om kennis te maken met het schaken of heb je al ervaring met dit mooie spel en wil je eens een potje schaken tegen onze leden? Kom dan eens langs op de clubavond.

Postadres

Schoolstraat 83
9251 EB  Burgum

Bezoekadres

Freerk Bosgraafstraat 18
9251 CT  Burgum

Tel.: 0511 46 90 60

Copyright © - St. SCW Burgum "Glinstra State" - Alle rechten voorbehouden.
Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring - Credits
Webdesign + hosting
Eos Multimedia - Burgum