Skip to main content

Overige activiteiten

Ruilbibliotheek

In het café van Glinstra State is een ruilbibliotheek. Hier kunnen boeken worden 'geruild'. Het is vergelijkbaar met de boekenkastjes die langs de weg staan. Regelmatig worden er nieuwe boeken toegevoegd. Ook Friese boeken en grote letterboeken. De bibliotheek wordt onderhouden door vrijwilligers. Zij zijn eens in de 14 dagen aanwezig.
De bibliotheek is open als Glinstra State open is.

Spingroep 'de draaiende wielen'

Van wol een mooi draadje spinnen….
Op de oneven weken op vrijdag in het café van 10.00 – 12.00 uur.
Kosten €2,50 voor koffie/thee.
Voor meer info: Bettina Hummel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel: 06-39133966


Cursus Spaans

Bij voldoende deelname start er op 16 januari 2024 op de dinsdagavonden weer een cursus Spaans, onder begeleiding van Maria Boonstra.
De nadruk ligt op de conversatie met een basisgrammatica. 
Tijd: 20.00 – 21.00 uur.
Kosten € 80,- voor 10 lessen (excl. koffie/thee en boek €28,95) in de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Biljarten

In Glinstra State is een prachtige biljartruimte met 3 biljarts. Hier kan vrij worden gebiljart middels de ouderwetse biljartklok, als de biljartclub er geen gebruik van maakt. (Ma., wo en vrij-morgen)

Filmcafé 

Op de laatste donderdag van de maand organiseert het filmcafé Burgum een film in Glinstra State. 
Kosten € 6,- per kaartje.

Creaclub

Elke dinsdagavond van 19.00 - 21.00 uur is er een creaclub voor mensen met een beperking. Kosten € 42,50 per seizoen. In de schoolvakanties is er geen creaclub.

Edelsmeden

Elke maandagmiddag van 13.00 - 16.00 uur.
Kosten € 7,50 per keer incl. koffie/thee.

Yoga

Yogapraktijk Zeinstra 

Yoga Plus op de mat en op de stoel (stoelyoga)

Kenmerken: bewustwording, leren luisteren naar de grenzen en mogelijkheden van lichaam en geest; ontspanning, natuurlijk leren ademhalen in harmonie van lichaam, geest en gevoel; houding- en bewegingsverbetering, zoals het bevorderen van een krachtige en soepele wervelkolom en je lichaam als een mooi geheel gaan ervaren. 

Yoga Plus: de plus staat voor de extra kennis van de oefentherapie Mensendieck die Jetske gebruikt binnen haar yogalessen, mensen met klachten en spanning kunnen zo ook verantwoord meedoen.

Yogalessen live (en livestream) in Glinstra State op de mat en op de stoel voor als je wat stijver bent. Ook online op een later tijdstip kan in dezelfde week de yogales gevolgd worden of afwisselend, de ene week live de andere week online.

Lestijden op maandag, yoga op de mat: 10.00 – 11.30, 17.30 – 18.30 en 19.00 – 20.00. 

Stoelyoga: 13.30 – 14.30. 

Tarieven: proefles € 5/€ 7, 10 lessenkaart € 120/€ 140. Lager tarief is mogelijk bij minimum inkomen.
Inschrijven bij Jetske Zeinstra: 06-19358009 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Bridge

De Burgumer Bridgeclub heeft Glinstra State als thuisbasis. Op dinsdagavond en donderdagmiddag wordt er competitie gespeeld.
Daarnaast verzorgt de club bridgecursussen.
Voor meer info: Hans Van Woerden (voorzitter) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schaken

Schaakclub NEO is alweer een tijdje actief in Glinstra State.
Op de maandagavond is de clubavond, jeugdleden schaken van 18:30 tot 19:30 en de volwassenen starten om 19:45.
Lijkt het je leuk om kennis te maken met het schaken of heb je al ervaring met dit mooie spel en wil je eens een potje schaken tegen onze leden? Kom dan eens langs op de clubavond


Regelmatig worden er ad hoc activiteiten georganiseerd. Voor alle activiteiten: www.glinstrastate.nl.
Volg ons ook op Instagram en Facebook