Skip to main content

Nieuws

Film Festival 28 januari 2023

Film Café Burgum organiseert op 28 januari 2023 een Film Festival met 6 top films.

Reserveren
Via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U heeft keuze uit 1, 2 of 3 films
- Geef duidelijk aan naar welke voorstelling(en) u wilt gaan.
- Geef duidelijk aan of u belangstelling heeft voor soep in de pauze
- U krijgt een bevestiging!
- En zoals altijd: wilt u verzekerd zijn van een plaats, reserveer dan tijdig via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk het programma.

web poster filmfestivalPrijzen
Eén voorstelling: € 6,-
Twee voorstellingen: € 10,-
Drie voorstellingen: € 12,50
Soep met stokbrood € 5,-

Programma

13.30 uur: Opening door Luc Baarsma
De films die wij aanbieden op dit festival zijn onze
persoonlijke keuzes. Graag delen wij die met onze gasten!

14.00-16.15 uur: De veroordeling
IJzersterke reconstructie van de nasleep van de beruchte Deventer moordzaak uit 1999, toen de weduwe Wittenberg door wurging en vijf messteken in haar borst om het leven werd gebracht. De film is uitsluitend gebaseerd op archiefmateriaal, officiële stukken en getuigenverklaringen. Gezien door de ogen van Netwerk-journalist Bas Haan, die eerst overtuigd is van de onschuld van haar al veroordeelde financieel adviseur Ernest Louwes. Later raakt Haan alsnog overtuigd van diens schuld en zet hij zich vervolgens in voor klusjesman Michaël de Jong, die door opiniepeiler Maurice de Hond, ten onrechte, wordt aangewezen als dader. Bekroond met vier Gouden Kalveren
Persoonlijke keuze van Thea van Kampen.

14.00-16.15 uur: Walk The Line
Mooie biopic over Johnny Cash (River Phoenix), zijn vroege liedjes, zijn eerste successen, de concerten met beroemde collega’s, zijn mislukte eerste huwelijk, zijn drugs- en alcoholgebruik. Volgens de makers vloeiden alle sores voort uit een traumatische gebeurtenis uit zijn jeugd. Prima rol van Reese Witherspoon als de vrolijke en opgeruimde June Carter, steun en toeverlaat van de getormenteerde Cash. Phoenix zong, heel knap, al zijn liedjes zelf, maar wist zijn Oscarnominatie niet te verzilveren. Witherspoon zong ook, en won haar Oscar wel.
Persoonlijke keuze van Jaap Melessen.

16.15 uur: Pauze
Bar is open

16.45-18.30 uur: Supernova
Amerikaanse romanschrijver Tusker (Stanley Tucci) en Britse pianist Sam (Colin Firth), al tientallen jaren een stel, reizen keuvelend in hun camper door het Engelse Lake District. Maar dit is niet zomaar een gezellige vakantie: Tusker lijdt aan beginnende dementie en wil nog één keer dierbare herinneringen ophalen. Supernova is een oer-Brits drama: smaakvol en beheerst verteld, op het afstandelijke af. Toch is het erg aangenaam om anderhalf uur op te trekken met deze sympathieke personages. Hun liefde heeft een prachtige vanzelfsprekendheid, wat allicht mede te danken is aan de echte (hetero)vriendschap tussen Tucci en Firth.
Persoonlijke keuze van Luc Baarsma.

16.45-18.30 uur: FuocoAmmare
De Italiaanse regisseur Gianfranco Rosi verbleef een jaar op het eiland Lampedusa om een documentaire te maken over de vluchtelingen die daar massaal aanspoelen. Fuocoammare werd een poëtisch portret van de verstilde vissersgemeenschap op het eiland, doorsneden met voor zichzelf sprekende beelden van de vluchtelingen. De combinatie van gemoedelijkheid en diepe tragiek heeft een vervreemdend effect: zo absurd is het leven, toont Rosi. Conclusies laat hij verder over aan de kijker, al zal de ondertoon van wanhoop en compassie niemand ontgaan. Wonderlijke, urgente, hartverscheurende film, in Berlijn bekroond met de Gouden Beer.
Persoonlijke keuze van Nanja Versprille.

18.30 uur: Pauze
Soep met stokbrood en drankjes te verkrijgen met een consumptiebon.

20.00-22.00 uur: Das schweigende Klassenzimmer
In Oost-Berlijn neemt een eindexamenklas in 1956 spontaan een minuut stilte in acht uit solidariteit met de Hongaarse opstand, waarbij het volk zich tegen de Russische bezetter keert. Die minuut zet een kettingreactie in gang die levenslange consequenties krijgt. Een waargebeurd verhaal over vriendschap, overtuiging en verraad, met een dramatische rol voor het verzwegen oorlogsverleden van de ouders van de betrokken tieners. Een boeiende geschiedenisles, verpakt als spannend psychologisch drama.
Persoonlijke keuze van Els Castelijn.

20.00-22.00 uur: Out stealing horses
Na de dood van zijn vrouw trekt de gepensioneerde Trond (Stellan Skarsgård) zich terug in een koud en eenzaam Noors gehucht. Een ontmoeting met een buurman (Bjorn Floberg), die een oude bekende blijkt, brengt dramatische jeugdherinneringen naar boven. Verfilming van de veelbekroonde roman van Per Pettersen is poëtisch en gevoelig verteld, met veel tijdsprongen en dubbelzinnige details. Wat vooral beklijft zijn de prachtige natuurbeelden en de door en door melancholieke sfeer. Zilveren Beer voor beste cinematografie (van Rasmus Videbæk) in Berlijn.
Persoonlijke keuze van Joke Benedictus.

22.00 uur: Nazit



Sponsering: Eos Multimedia (ontwerp & drukwerk) en Glinstra State Burgum.